Klubbar

Liberala Studenter verkar både nationellt och lokalt. På lokal nivå är Liberala Studenter indelat i klubbar, vilka är grunden i vår verksamhet. Genom klubbarna arrangeras evenemang i form av debatter, pub liberal och annat spännande.

Liberala Studenter finns representerade på 12 orter och mer information om varje klubb med kontaktuppgifter hittar du här.

Finns vi inte på din ort?

Kontakta vår ordförande Christoffer på christoffer.heimbrand@liberalerna.se så hjälper vi dig att starta upp en ny klubb.

 

Att vara liberal är inte alltid så enkelt. Det är inte heller alltid så lätt att vara student. Bostadsköerna är långa, systembolaget besvärligt och mörka krafter är närvarande i den dagliga politiken. Frihet är aldrig en självklarhet. Den måste alltid försvaras mot den och de som vill montera ner den. I liberala studenter Skåne jobbar vi för främjandet av frihet och rättigheter. Vi vill ha ett samhälle där människor kan leva sina egna liv och tillsammans hjälpa varandra utan att hållas nere av en obstinat byråkrati. Låter det som något du gillar är du varmt välkommen.

Besök oss på Facebook!

Ordförande Christoffer Lindblom

Utbildning: Läkarprogrammet

Lärosäte: Lunds universitet

Våra styrelseledamöter

Joar Lindén, vice ordförande

Utbildning: Juristprogrammet

Lärosäte: Lunds universitet

Henrik Österström, ledamot

Utbildning: Juristprogrammet

Lärosäte: Lunds universitet

Shuxia Jasmine Deng, ledamot

Utbildning: Juristprogrammet

Lärosäte: Lunds universitet

Saboor Ansari, ledamot

Utbildning: Statsvetenskap

Lärosäte: Malmö universitet

Liberala Studenter Borås är en organistation för alla studenter på högskolan i Borås som identiferar sig som liberaler, och som anser att individens frihet är en sjävklar rättighet för alla. Vi vill kämpa för allas frihet på våra högskolor och mer bostäder åt studenterna.

Älskar du frihet, ogillar du sossarnas regering och vill engagera dig politiskt med liberalismen som värdegrund? Då har du hittat rätt!

Vi annordnar olika aktiviteter, bland annat pub liberal, där alla kan umgås, dricka öl och diskutera politik. Ni är alla varmt välkomna på vår nästa pub liberal!

Besök oss gärna på Facebook, där vi delar med oss av våra tankar och alla kommande aktiviter inom klubben.

Besök oss på Facebook!

Ordförande Angela Sabbagh

Som ordförande för Liberala Studenter Borås är mitt mål att kärleken för frihet och liberala värderingar ska nå ut till så många studenter som möjligt. Dessutom så vill jag att alla studenter ska ha lärorika och spännande upplevelser under sin studietid, och att de blickar bakåt på studietiden som en positiv och viktig del av livet.

Förutom politik är böcker, natur och vetenskap mina största intressen i livet.

Kontakta mig på angela.sabbagh@hotmail.com

Om mig

Utbildning: Kemiingenjör med inriktning tillämpad bioteknik

Lärosäte: Högskolan i Borås

Mina viktigaste frågor: Hederförtyck, jämställdhet och utrikespolitik. Samt kampen för individens frihet.

Tre saker jag gillar: Frihet, sushi och djur

Tre saker jag ogillar: Hedersförtryck, rasism och brist på empati.

Våra styrelseledamöter

Tommy Ky, vice ordförande

Aghil Aghili

Peter Hellqvist

Trött på att stå i bostadskö? Är fribeloppet skit? Är kontakten mellan studenter och potentiella arbetsgivare viktig? Skrämd av Marxistiska Studenters affischer?

Röda dimman hänger tungt över stadens spårvagnar och torg. Liberala Studenter Göteborg är för dig som vill något annat än det sossiga styret. Söker du ett forum för idéutveckling, med högt i tak och liberala värden? Då är det hit du ska söka dig.

Gilla vår sida på Facebook för uppdatering om våra aktiviteter eller kontakta oss direkt. Vi vill gärna lära känna dig och ta del av dina åsikter! Varmt välkommen!

Besök oss på Facebook!

Ordförande Claes Ekstrand

Våra styrelseledamöter

Yacob Rada-Renréus, Vice ordförande

Jesper Haglöf, ledamot

Tim Arasimovicz, ledamot

Olle Johnsson, ledamot

Nicole Frank, ledamot

Sebastian Collet, ledamot

Murtaza Rizaey, ledamot

Liberala studenter i Karlstad driver flera frågor inom ramen för högskolepolitiken. Vi driver vår politik bland annat genom Karlstads studentkårs Kårfullmäktige, där vi har fyra mandat, och genom ett starkt samarbete med Liberala ungdomsförbundet Värmland. Just nu driver vi främst frågan angående brist på bostäder för studenter i Karlstad. Genom lättnader i kraven på utformningen av studentbostäder vill vi påskynda processen för nybyggnationen av studentbostäder. Vi regelbundna pubkvällar under namnet Pub liberal där vi lyssnar på intressanta talare och diskuterar politik under lättsammare former.

Besök oss på facebook!

Ordförande Emma Örtlund

Jag kommer ursprungligen från Vansbro i Dalarna och flyttade till Karlstad 2013 för att studera Pol Kand med inriktning statsvetenskap. Jag gick med i Liberala studenter för att jag vill göra en förändring i samhället. Vid sidan av studierna jobbar jag som personlig assistent. Därför är bevarandet av LSS (lagen om stöd och service) min absoluta hjärtefråga.

Om mig

Utbildning: Pol kand inriktning statsvetenskap

Lärosäte: Karlstads universitet

Mina viktigaste frågor: Utbildnings- och socialpolitik.

Tre saker jag gillar: Cykling, sol och jämlikhet.

Tre saker jag ogillar: Katter, otydlighet och kikärtor.

Våra styrelseledamöter

Anton Nyström

Isabelle Henningsson

Liberala studenter Stockholm är Liberalernas studentförbund i Stockholmsområdet. Vi är organisationen för alla studenter med liberal värdegrund och kämpar för frihet, människors lika värde och det liberala bildningsidealet. Vårt mål är att göra de röda universiteten och högskolorna i Stockholm lite mer liberala och frihetliga. Så håll utkik efter våra blåa affischer och gör oss sällskap på nästa evenemang! 

Besök oss på Facebook!

Ordförande Tobias Berg

Mitt mål som ordförande för Liberala studenter Stockholm är att skapa kontinuitet i föreningens kärnverksamhet och att se till att alla känner att deras medlemskap är givande. Aktiviteter såsom karriarsseminarium och studiebesök ska vara självklara inslag i föreningens löpande verksamhet och alla medlemmar ska ha möjlighet att kunna engagera sig och utvecklas. Jag vill dessutom verka för att mer fokus läggs på de frågor som framförallt berör studenter i Stockholmsområdet såsom bostadspolitiska- och arbetsmarknadspolitiska frågor. Jag vill att vem som helst ska kunna bo, studera och arbeta eller starta eget företag i Stockholm!

Kontakta mig på tobias.berg@liberalerna.se

Om mig
Jag är en söderortskille från Skärholmen med en examen i statsvetenskap från Stockholms universitet. Jag har varit aktiv i Liberala studenter sedan 2017 och jobbar till vardags som politisk sekreterare på Liberalerna Stockholms län inne i centrala Stockholm. Jag är en varm socialliberal som, utöver bostadspolitiska och arbetsmarknadspolitiska frågor, också brinner för människorättsfrågor och feminism.

Tre saker jag gillar: lägre skatter, mindre byråkrati och EU

Tre saker jag ogillar: förmynderi, konformitet och värdekonservatism

Våra styrelseledamöter

Magnus Djäken, vice ordförande

Alex Nilsson, ledamot

Benjamin Malinowsky, ledamot

Liberala Studenter Umeå består idag av en liten peppad kärngrupp som önskar få fler åsikter att stöta, nöta och bryta ner i dess beståndsdelar. Hör av dig om du är sugen på att bolla tankar, ifrågasätta eller bara delta i intressanta samtal!

Ordförande Oskar Hvirfvel

Jag kommer ursprungligen från Lycksele och flyttade 2019 till Umeå för att påbörja ämneslärarutbildningen mot gymnasieskolan med ingångsämnet historia. Innan studierna så jobbade jag på en högstadieskola som obehörig lärare. Där fick jag en större inblick i skolan och insåg att det inte är samma förutsättningar för alla elever. Därför så brinner jag för skol- och jämställdhetsfrågor.

Om mig

Utbildning: Ämneslärarprogrammet

Lärosäte: Umeå Universitet

Mina viktigaste frågor: Utbildnings- och jämställdhetspolitik

Tre saker jag gillar: Naturen, ärlighet och frihet

Tre saker jag ogillar: Förlora, snöfria vintrar och trångsynthet

 

Våra styrelseledamöter

Albin Nordqvist Karlsson, vice ordförande

Evelina Tjärnström, ledamot

Vill du vara med och demokratisera världen? Brinner du, liksom vi, för att studenterna ska tjäna på att utbilda sig vidare?

Vi tror på individens förmåga att bestämma över sitt liv. Därför kommer vi att göra allt för att Sverige ska bli ett liberalare samhälle för att på så sätt flytta över makten från myndigheterna till den enskilda individen.

Redo att bli aktiv? Gå med i vår Facebookgrupp

Ordförande My Andréesdotter

Våra styrelseledamöter

Viktor Janrik, vice ordförande

Erik Svalling, ledamot

Robin Sällström, ledamot

Frida Gommel, ledamot

Liam Tolstoy, ledamot

Filip Hjelm, ledamot

Liberala Studenter Växjö är en liten men ambitiös studentorganisation på Linnéuniversitetet. Vårt mål är att kombinera politik med studentlivet och allt vad det innebär, och på den vägen skapa en etablerad liberalism på Linnéuniversitetet. Vi  anordnar Pub Liberal, debatter, politikmingel och massvis med andra roligheter. Hos oss är alla välkomna!

Besök oss på Facebook!

Victor Bolander, ordförande

Född och uppvuxen i Örebro men flyttade till Växjö år 2016 då jag började studera på Linnéuniversitetet i programmet Fred och Utveckling. Jag har alltid varit politisk intresserad och år 2017 gick jag med i LUF och Liberala Studenter, där fick jag poster i båda organisationerna som ledamot. Nu har jag fått möjlighet att vara ordförande för Liberala Studenter Växjö och ser fram emot att arbeta för ett bättre studentliv och samt stärka dom Liberala värderingarna.

Om mig

Utbildning: Fred och Utvecklingsprogrammet med inriktning Statsvetenskap

Lärosäte: Linneuniversitetet

Mina viktigaste frågor: Integration, internationell utveckling och jämställdhet

Tre saker jag gillar: Politiska samtal, filmer och fotboll

Tre saker jag ogillar: Irrationella personer, nationalister och rasism

 

Våra styrelseledamöter

Rehina Ouro-Nimini, 1:e vice ordförande

 

Jakob Andersson, 2:e vice ordförande

Jeanette Jonsson, festminister

 

Lucas Olsson, ledamot

 

 

Christian Musselbrook Öberg, ledamot

 

 

Liberala Studenter Örebro jobbar för att få en ökad aktivitet bland politiska
studentförbund. Vi tror att starka studentförbund skapar den nödvändiga politiska
debatt som krävs för att högskolan ska fortsätta att utvecklas i rätt riktning.
Självklart förespråkar vi liberala idéer, men de måste alltid utmanas och prövas mot
andra tankegods.

Om du vill träffa oss har vi vanligtvis Pub-liberal på onsdagar kl 18.00. Plats kan variera
men vi utlyser informationen på vår Facebook sida.
Vill du verkligen grotta ner dig i liberalism har vi även en bokcirkel.

Besök oss på Facebook!

Ordförande Willhelm Sundman

Stolt Örebroare som pendlar till Uppsala eftersom Örebro universitet inte har en
fullvärdig masterutbildning i statskunskap. Jag brinner för att lära mig mer tillsammans med andra. Det finns inget så uppfriskande som en hätsk politisk debatt mot andra, speciellt när man vet att man är bättre påläst.

Om mig

Utbildning: Master in politics

Lärosäte: Uppsala universitet

Mina viktigaste politiska frågor: Internationell samverkan, idrott och miljö.

Tre saker jag gillar: Intelligenta samtal, gott sällskap och fina middagar.

Tre saker jag ogillar: Ambivalens, kommunister och folk som smaskar när de äter.

Våra styrelseledamöter

Evelina Salquist

Erik Löfstedt