Klubbar

Liberala Studenter verkar både nationellt och lokalt. På lokal nivå är Liberala Studenter indelat i klubbar, vilka är grunden i vår verksamhet. Genom klubbarna arrangeras evenemang i form av debatter, pub liberal och annat spännande.

Liberala Studenter finns representerade på 12 orter och mer information om varje klubb med kontaktuppgifter hittar du här.

Finns vi inte på din ort?

Kontakta vår ordförande Christoffer på christoffer.heimbrand@liberalerna.se så hjälper vi dig att starta upp en ny klubb.

 

Att vara liberal är inte alltid så enkelt. Det är inte heller alltid så lätt att vara student. Bostadsköerna är långa, systembolaget besvärligt och mörka krafter är närvarande i den dagliga politiken. Frihet är aldrig en självklarhet. Den måste alltid försvaras mot den och de som vill montera ner den. I liberala studenter Skåne jobbar vi för främjandet av frihet och rättigheter. Vi vill ha ett samhälle där människor kan leva sina egna liv och tillsammans hjälpa varandra utan att hållas nere av en obstinat byråkrati. Låter det som något du gillar är du varmt välkommen.

Besök oss på Facebook!

Ordföranden Joar Lindén

Högre utbildning är relativt olönsamt i Sverige men trots det flyttade jag under sensommaren 2017 från Stockholm till Lund för att inleda mina juridikstudier. Den expanderade vetenskapliga och samhälleliga insikt som följer av utbildning har för mig ett intrinsikalt värde. Som en naturlig följd av mitt samhällsengagemang återuppväckte jag Skånes slumrande liberala studenter. Min ambition är att öka kunskapen om samhället och dess funktion samt erbjuda en ökad möjlighet för inflytande för studenter.

Om mig

Utbildning: Juristprogrammet

Lärosäte: Lunds universitet

Mina viktigaste politiska frågor: För mig är det oerhört viktigt med utbildning som en av samhällets fundamentala byggstenar. Vidare besitter jag även en förkärlek för integration och vetenskap. Det är mycket angeläget att politik och vetenskap inte bedrivs separat; politiken bör i yttersta mån vara vetenskapligt baserad samt möjliggöra effektiv teknikutveckling.

Tre saker jag gillar: Systematiserad kunskap, engagemang och hygglighet.

Tre saker jag ogillar: Naivitet, kreativitetsbegränsningar och lättja.

Våra styrelseledamöter

Christoffer Lindblom, vice ordförande

Henrik Österström, ledamot

Jasmine shuxia Deng, ledamot

Liberala Studenter Borås är en organistation för alla studenter på högskolan i Borås som identiferar sig som liberaler, och som anser att individens frihet är en sjävklar rättighet för alla. Vi vill kämpa för allas frihet på våra högskolor och mer bostäder åt studenterna.

Älskar du frihet, ogillar du sossarnas regering och vill engagera dig politiskt med liberalismen som värdegrund? Då har du hittat rätt!

Vi annordnar olika aktiviteter, bland annat pub liberal, där alla kan umgås, dricka öl och diskutera politik. Ni är alla varmt välkomna på vår nästa pub liberal!

Besök oss gärna på Facebook, där vi delar med oss av våra tankar och alla kommande aktiviter inom klubben.

Besök oss på Facebook!

Ordförande Angela Sabbagh

Som ordförande för Liberala Studenter Borås är mitt mål att kärleken för frihet och liberala värderingar ska nå ut till så många studenter som möjligt. Dessutom så vill jag att alla studenter ska ha lärorika och spännande upplevelser under sin studietid, och att de blickar bakåt på studietiden som en positiv och viktig del av livet.

Förutom politik är böcker, natur och vetenskap mina största intressen i livet.

Kontakta mig på angela.sabbagh@hotmail.com

Om mig

Utbildning: Kemiingenjör med inriktning tillämpad bioteknik

Lärosäte: Högskolan i Borås

Mina viktigaste frågor: Hederförtyck, jämställdhet och utrikespolitik. Samt kampen för individens frihet.

Tre saker jag gillar: Frihet, sushi och djur

Tre saker jag ogillar: Hedersförtryck, rasism och brist på empati.

Våra styrelseledamöter

Tommy Ky, vice ordförande

Aghil Aghili

Peter Hellqvist

Trött på att stå i bostadskö? Är fribeloppet skit? Är kontakten mellan studenter och potentiella arbetsgivare viktig? Skrämd av Marxistiska Studenters affischer?

Röda dimman hänger tungt över stadens spårvagnar och torg. Liberala Studenter Göteborg är för dig som vill något annat än det sossiga styret. Söker du ett forum för idéutveckling, med högt i tak och liberala värden? Då är det hit du ska söka dig.

Gilla vår sida på Facebook för uppdatering om våra aktiviteter eller kontakta oss direkt. Vi vill gärna lära känna dig och ta del av dina åsikter! Varmt välkommen!

Besök oss på Facebook!

Ordförande Alek Alm

Både västliga och östliga vindar blåser kallt över Göteborg, med budskap om både förändring och gamla tider. I detta politiska blåsväder har det aldrig varit viktigare att påminna om studentens rättigheter. Det liberala studentförbundet i Göteborg står upp för studenten och de grundläggande liberala värderingarna. Vi är alltid redo att segla ut i politisk storm, om Göteborgs studenter anser att byråkratisering eller vinklad kurslitteratur får ett alltför stort inflytande över institutionerna.

För att fortsätta det västkustska bildspråket: Liberala Studenter Göteborg kommer att förbli en frihamn för alla som har fått nog av vänsterns röda segel. Vi driver även frågor om förkortade bostadsköer, avskaffat fribelopp och annat som begränsar studentens liv.

Om mig

Utbildning: Psykologi

Lärosäte: Göteborgs Universitet

Mina viktigaste frågor: Rätten till likvärdig utbildning, psykisk ohälsa och EU

Tre saker jag gillar: Nyfikenhet, böcker och lasagne

Tre saker jag ogillar: Bakåtsträvande, ofrihet, broccoli

 

Våra styrelseledamöter

Claes Ekstrand, vice ordförande

Jakob Lindbäck, ledamot

Liberala studenter i Karlstad driver flera frågor inom ramen för högskolepolitiken. Vi driver vår politik bland annat genom Karlstads studentkårs Kårfullmäktige, där vi har fyra mandat, och genom ett starkt samarbete med Liberala ungdomsförbundet Värmland. Just nu driver vi främst frågan angående brist på bostäder för studenter i Karlstad. Genom lättnader i kraven på utformningen av studentbostäder vill vi påskynda processen för nybyggnationen av studentbostäder. Vi regelbundna pubkvällar under namnet Pub liberal där vi lyssnar på intressanta talare och diskuterar politik under lättsammare former.

Besök oss på facebook!

Ordförande Emma Örtlund

Jag kommer ursprungligen från Vansbro i Dalarna och flyttade till Karlstad 2013 för att studera Pol Kand med inriktning statsvetenskap. Jag gick med i Liberala studenter för att jag vill göra en förändring i samhället. Vid sidan av studierna jobbar jag som personlig assistent. Därför är bevarandet av LSS (lagen om stöd och service) min absoluta hjärtefråga.

Om mig

Utbildning: Pol kand inriktning statsvetenskap

Lärosäte: Karlstads universitet

Mina viktigaste frågor: Utbildnings- och socialpolitik.

Tre saker jag gillar: Cykling, sol och jämlikhet.

Tre saker jag ogillar: Katter, otydlighet och kikärtor.

Våra styrelseledamöter

Anton Nyström

Isabelle Henningsson

Liberala Studenter Stockholm är organisationen för alla studenter i Stockholmsområdet med liberal värdegrund. Vi kämpar för frihet, människors lika värde och liberala bildningsideal på Stockholms universitet och högskolor. Vårt mål är att göra de röda universitet och högskolorna lite mer liberala och frihetliga. Håll utkik efter våra blåa affischer och gör oss sällskap på nästa Pub Liberal!

Besök oss på Facebook!

Ordförande Amanda Bengtsson Jallow

Mitt mål som ordförande för Liberala studenter Stockholm är att se till att alla känner att deras studietid är värdefull och viktig, samt fylld med roliga och lärorika aktiviteter. Jag vill också verka för att universiteten och högskolorna i Stockholm är både inkluderande och bildningsfokuserade.

Utöver detta är mitt arbete som informatör hos RFSU, träning och skrivande mina största passioner i livet. Bortsett från; individens frihet från förtryck och möjlighet att skapa sig ett gott liv oavsett bakgrund. Såklart!

Kontakta mig på amanda.b.jallow@live.se

Om mig

Utbildning: International Master’s program in Political Science

Lärosäte: Stockholms universitet

Mina viktigaste frågor: Utbildning, arbetsmarknadsfrågor och bostadspolitik. Samt kampen för alla människors lika rättigheter.

Tre saker jag gillar: Feminism, frihet och fighting spirit

Tre saker jag ogillar: Hat, förmynderi och orättvisor

Våra styrelseledamöter

Angela Katumba, vice ordförande

Mimmie Grönkvist, ledamot

Magnus Djäken, ledamot

Emil Lewenhaupt, ledamot

Liberala Studenter Umeå består idag av en liten peppad kärngrupp som önskar få fler åsikter att stöta, nöta och bryta ner i dess beståndsdelar. Hör av dig om du är sugen på att bolla tankar, ifrågasätta eller bara delta i intressanta samtal!

Ordförande Samuel Forsberg

Kontakta mig på samforr@hotmail.com

Om mig

Utbildning: Historiker

Lärosäte: Umeå Universitet

Mina viktigaste frågor: Försvaret, utrikespolitik, bostäder och infrastruktur.

Tre saker jag gillar: Vänner, språk och effektivitet.

Tre saker jag ogillar: Svenska debattklimatet, religiös och ideologisk extremism och inkompetens.

Våra styrelseledamöter

Evelina Tjärnström, vice ordförande

Robin Thörnberg, kassör

Vill du vara med och demokratisera världen? Brinner du, liksom vi, för att studenterna ska tjäna på att utbilda sig vidare?

Vi tror på individens förmåga att bestämma över sitt liv. Därför kommer vi att göra allt för att Sverige ska bli ett liberalare samhälle för att på så sätt flytta över makten från myndigheterna till den enskilda individen.

Redo att bli aktiv? Gå med i vår Facebookgrupp

Ordförande Erik Svalling

Som ordförande för Liberala Studenter Uppsala vill jag sprida liberala värderingar bland studenter samt jobba för att studietiden ska vara en minnesvärd tid för alla.

Om mig

Utbildning: Ekonomie kanditatprogram

Lärosäte: Uppsala Universitet

Mina viktigaste politiska frågor: Ekonomin och jämställdhet

Tre saker jag gillar: Indiefolk, science fiction böcker och Uppsalas bästa nation

Tre saker jag ogillar: Konservativa stater, bananer och pessimism

 

Våra styrelseledamöter

Pontus Almquist

Christoffer Heimbrand

Wilhelm Onn

Elin Olofsson

Liberala Studenter Växjö är en liten men ambitiös studentorganisation på Linnéuniversitetet. Vårt mål är att kombinera politik med studentlivet och allt vad det innebär, och på den vägen skapa en etablerad liberalism på Linnéuniversitetet. Vi  anordnar Pub Liberal, debatter, politikmingel och massvis med andra roligheter. Hos oss är alla välkomna!

Besök oss på Facebook!

Victor Bolander, ordförande

Född och uppvuxen i Örebro men flyttade till Växjö år 2016 då jag började studera på Linnéuniversitetet i programmet Fred och Utveckling. Jag har alltid varit politisk intresserad och år 2017 gick jag med i LUF och Liberala Studenter, där fick jag poster i båda organisationerna som ledamot. Nu har jag fått möjlighet att vara ordförande för Liberala Studenter Växjö och ser fram emot att arbeta för ett bättre studentliv och samt stärka dom Liberala värderingarna.

Om mig

Utbildning: Fred och Utvecklingsprogrammet med inriktning Statsvetenskap

Lärosäte: Linneuniversitetet

Mina viktigaste frågor: Integration, internationell utveckling och jämställdhet

Tre saker jag gillar: Politiska samtal, filmer och fotboll

Tre saker jag ogillar: Irrationella personer, nationalister och rasism

 

Våra styrelseledamöter

Rehina Ouro-Nimini, 1:e vice ordförande

 

Jakob Andersson, 2:e vice ordförande

Jeanette Jonsson, festminister

 

Lucas Olsson, ledamot

 

 

Christian Musselbrook Öberg, ledamot

 

 

Elin Oskarsson, ledamot

 

 

Liberala Studenter Örebro jobbar för att få en ökad aktivitet bland politiska
studentförbund. Vi tror att starka studentförbund skapar den nödvändiga politiska
debatt som krävs för att högskolan ska fortsätta att utvecklas i rätt riktning.
Självklart förespråkar vi liberala idéer, men de måste alltid utmanas och prövas mot
andra tankegods.

Om du vill träffa oss har vi vanligtvis Pub-liberal på onsdagar kl 18.00. Plats kan variera
men vi utlyser informationen på vår Facebook sida.
Vill du verkligen grotta ner dig i liberalism har vi även en bokcirkel.

Besök oss på Facebook!

Ordförande Willhelm Sundman

Stolt Örebroare som pendlar till Uppsala eftersom Örebro universitet inte har en
fullvärdig masterutbildning i statskunskap. Jag brinner för att lära mig mer tillsammans med andra. Det finns inget så uppfriskande som en hätsk politisk debatt mot andra, speciellt när man vet att man är bättre påläst.

Om mig

Utbildning: Master in politics

Lärosäte: Uppsala universitet

Mina viktigaste politiska frågor: Internationell samverkan, idrott och miljö.

Tre saker jag gillar: Intelligenta samtal, gott sällskap och fina middagar.

Tre saker jag ogillar: Ambivalens, kommunister och folk som smaskar när de äter.

Våra styrelseledamöter

Evelina Salquist

Erik Löfstedt