Simona Mohamsson

Liberala Studenters kandidat till Europaparlamentet 2024

Är du redo för att en ny generation ska skapa ett Europa som kan uppfylla drömmar?

Drömmarnas Europa är till för dig som allt för länge inte fått makt att bestämma, som saknar starka politiska företrädare och som ofta känner en oro för framtiden. Det är till för dig som är trött på att otryggheten sprider sig i vårt samhälle och som ser att samarbete är enda lösningen. Drömmarnas Europa är till för dig som varje dag försöker göra dig fri, men behöver en hjälpande hand. Det är till för dig som är trött på att ingen ser att världen brinner och väntar på att någon tar strid för att EU ska bli världens bästa klimatorganisation. Det är till för dig som tycker det är lika självklart att kämpa emot orättvisor i Sverige som i andra delar av världen.

För Simona är det självklart att frihet på riktigt behöver skapas för den som behöver det allra mest. I ett Drömmarnas Europa vill Simona kämpa för ett Europa som är till för fler. För ett Europa där du är i centrum.

Simona Mohamsson är barn till två arbetarklassföräldrar som kom till Sverige för att skapa sig en bättre framtid. Tidigare har hon varit vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet. Hon studerar just nu en Nordisk Master i offentlig förvaltning på Göteborgs universitet och är lokalpolitiker i Göteborg. Simona är även människorättsdebattör och utkom med sin debutbok Hongkong RIP år 2021. Simona talar fyra språk (tyska, arabiska, engelska och svenska) och hon hejar på Häcken
i Allsvenskan.

Rösta på Simona Mohamsson och för Drömmarnas Europa den 9 juni.

Simonas artiklar i urval