Klubbar

Liberala Studenter verkar både nationellt och lokalt. På lokal nivå är Liberala Studenter indelat i klubbar, vilka är grunden i vår verksamhet. Genom klubbarna arrangeras evenemang i form av debatter, pub liberal och annat spännande.

Liberala Studenter finns representerade på många orter och mer information om varje klubb med kontaktuppgifter hittar du här.

Finns vi inte på din ort?

Kontakta vår ordförande Christoffer på hannes.snabb@liberalerna.se så hjälper vi dig att starta upp en ny klubb.

Gävle

Vill du att din utbildning ska löna sig ekonomiskt? Ha friheten att fatta dina egna beslut? Arbeta parallellt med dina studier utan att oroa dig för att få ditt CSN indraget?

Är svaren ja, är chansen stor att du hittat rätt!

Kontakta ordförande Hannes på:

hannes.snabb@liberalerna.se

ORDFÖRANDE HANNES SNABB

Om Hannes
Jag är en lärarstudent från Bollnäs som har fått den fantastiska möjligheten att vara ordförande för Liberala Studenter Gävle. Sedan jag började undervisa i skolan har jag sett hur det fina ordet ”inkludering” har skapat en skola som gett en ohållbar arbetsmiljö för lärare samtidigt som eleverna blivit de som fått betala det högsta priset. Därmed är utbildningspolitik mitt största intresse och jag är alltid redo för en debatt. Jag finns tillgänglig på de flesta sociala medier för den som vill nå mig. Väl mött!

Jag brinner för:
– Frihet
– Mänskliga rättigheter
– En skola med fokus på kunskap

Jag motsätter mig:
– Höga skatter
– Kvotering
– Kungahuset

MÅRTEN BJÖRN-ANDERSSON, VICE ORDFÖRANDE

PEDRO MALAVE, LEDAMOT

Skåne

Att vara liberal är inte alltid så enkelt. Det är inte heller alltid så lätt att vara student. Bostadsköerna är långa, systembolaget besvärligt och mörka krafter är närvarande i den dagliga politiken. Frihet är aldrig en självklarhet. Den måste alltid försvaras mot den och de som vill montera ner den. I liberala studenter Skåne jobbar vi för främjandet av frihet och rättigheter. Vi vill ha ett samhälle där människor kan leva sina egna liv och tillsammans hjälpa varandra utan att hållas nere av en obstinat byråkrati. Låter det som något du gillar är du varmt välkommen.

Besök oss på Facebook!

ORDFÖRANDE TOBIAS KORALL

Lärosäte: Lunds universitet

VICE ORDFÖRANDE: HANNES WAHROLÈN

LEDAMÖTER:

MARCUS STOLTZ

JULIA LUNDGREN

ELLIOT BORGSTRAND

THEODOR COPPEN

Göteborg

Trött på att stå i bostadskö? Är fribeloppet skit? Är kontakten mellan studenter och potentiella arbetsgivare viktig? Skrämd av Marxistiska Studenters affischer?

Röda dimman hänger tungt över stadens spårvagnar och torg. Liberala Studenter Göteborg är för dig som vill något annat än det sossiga styret. Söker du ett forum för idéutveckling, med högt i tak och liberala värden? Då är det hit du ska söka dig.

Gilla vår sida på Facebook för uppdatering om våra aktiviteter eller kontakta oss direkt. Vi vill gärna lära känna dig och ta del av dina åsikter! Varmt välkommen!

Besök oss på Facebook!

ORDFÖRANDE

Melker Torslén

VICE ORDFÖRANDE

Johannes Bexell

STYRELSELEDAMÖTER

Olle Johnsson

Markus Otto

Adam Landberg

Carl Malmström

Tom Holtorf

Stockholm

Liberala studenter Stockholm är Liberalernas studentförbund i Stockholmsområdet. Vi är organisationen för alla studenter med liberal värdegrund och kämpar för frihet, människors lika värde och det liberala bildningsidealet. Vårt mål är att göra de röda universiteten och högskolorna i Stockholm lite mer liberala och frihetliga. Så håll utkik efter våra blåa affischer och gör oss sällskap på nästa evenemang!

ORDFÖRANDE TOBIAS BERG

Mitt mål som ordförande för Liberala studenter Stockholm är att skapa kontinuitet i föreningens kärnverksamhet och att se till att alla känner att deras medlemskap är givande. Aktiviteter såsom karriarsseminarium och studiebesök ska vara självklara inslag i föreningens löpande verksamhet och alla medlemmar ska ha möjlighet att kunna engagera sig och utvecklas. Jag vill dessutom verka för att mer fokus läggs på de frågor som framförallt berör studenter i Stockholmsområdet såsom bostadspolitiska- och arbetsmarknadspolitiska frågor. Jag vill att vem som helst ska kunna bo, studera och arbeta eller starta eget företag i Stockholm!

Kontakta mig på tobias.berg@liberalerna.se

Om mig

Jag är en söderortskille från Skärholmen med en examen i statsvetenskap från Stockholms universitet. Jag har varit aktiv i Liberala studenter sedan 2017 och jobbar till vardags som politisk sekreterare på Liberalerna Stockholms län inne i centrala Stockholm. Jag är en varm socialliberal som, utöver bostadspolitiska och arbetsmarknadspolitiska frågor, också brinner för människorättsfrågor och feminism.

Tre saker jag gillar: lägre skatter, mindre byråkrati och EU

Tre saker jag ogillar: förmynderi, konformitet och värdekonservatism

 Våra styrelseledamöter

Rita Spolander

Helen Shebo

Umeå

Liberala Studenter Umeå består idag av en liten peppad kärngrupp som önskar få fler åsikter att stöta, nöta och bryta ner i dess beståndsdelar. Hör av dig om du är sugen på att bolla tankar, ifrågasätta eller bara delta i intressanta samtal!

ORDFÖRANDE OSKAR HVIRFVEL

Jag kommer ursprungligen från Lycksele och flyttade 2019 till Umeå för att påbörja ämneslärarutbildningen mot gymnasieskolan med ingångsämnet historia. Innan studierna så jobbade jag på en högstadieskola som obehörig lärare. Där fick jag en större inblick i skolan och insåg att det inte är samma förutsättningar för alla elever. Därför så brinner jag för skol- och jämställdhetsfrågor.

Om mig

Utbildning: Ämneslärarprogrammet

Lärosäte: Umeå Universitet

Mina viktigaste frågor: Utbildnings- och jämställdhetspolitik

Tre saker jag gillar: Naturen, ärlighet och frihet

Tre saker jag ogillar: Förlora, snöfria vintrar och trångsynthet

 Våra styrelseledamöter

ALBIN NORDQVIST KARLSSON, VICE ORDFÖRANDE

EVELINA TJÄRNSTRÖM, LEDAMOT

Uppsala
Vill du vara med och demokratisera världen? Brinner du, liksom vi, för att studenterna ska tjäna på att utbilda sig vidare? Isåfall borde du gå med i LS Uppsala!
 
Liberala Studenter Uppsala är studentförbundet för dig som är frisinnad, politiskt intresserad och pluggar i Uppsala. Vi organiserar regelbundna träffar och evenemang som inkluderar allt från talarkvällar och debatter till sittningar och pubar.
 
Redo att bli aktiv? Gå med i vår Facebookgrupp
 
ORDFÖRANDE
Josefin Fällgren
 
VICE ORDFÖRANDE
Emil Carlsson
 
VÅRA STYRELSELEDAMÖTER
Liam Tolstoy
Ebba Lopez
Filip Hjelm
Emma Zetterberg
Ville Hayen
 
Växjö

Liberala Studenter Växjö är en liten men ambitiös studentorganisation på Linnéuniversitetet. Vårt mål är att kombinera politik med studentlivet och allt vad det innebär, och på den vägen skapa en etablerad liberalism på Linnéuniversitetet. Vi  anordnar Pub Liberal, debatter, politikmingel och massvis med andra roligheter. Hos oss är alla välkomna!

Besök oss på Facebook!

VICTOR BOLANDER, ORDFÖRANDE

Född och uppvuxen i Örebro men flyttade till Växjö år 2016 då jag började studera på Linnéuniversitetet i programmet Fred och Utveckling. Jag har alltid varit politisk intresserad och år 2017 gick jag med i LUF och Liberala Studenter, där fick jag poster i båda organisationerna som ledamot. Nu har jag fått möjlighet att vara ordförande för Liberala Studenter Växjö och ser fram emot att arbeta för ett bättre studentliv och samt stärka dom Liberala värderingarna.

Om mig

Utbildning: Fred och Utvecklingsprogrammet med inriktning Statsvetenskap

Lärosäte: Linneuniversitetet

Mina viktigaste frågor: Integration, internationell utveckling och jämställdhet

Tre saker jag gillar: Politiska samtal, filmer och fotboll

Tre saker jag ogillar: Irrationella personer, nationalister och rasism

 Våra styrelseledamöter

REHINA OURO-NIMINI, 1:E VICE ORDFÖRANDE

JAKOB ANDERSSON, 2:E VICE ORDFÖRANDE

JEANETTE JONSSON, FESTMINISTER

LUCAS OLSSON, LEDAMOT

CHRISTIAN MUSSELBROOK ÖBERG, LEDAMOT

Örebro

Liberala Studenter Örebro jobbar för att få en ökad aktivitet bland politiska studentförbund. Vi tror att starka studentförbund skapar den nödvändiga politiska debatt som krävs för att högskolan ska fortsätta att utvecklas i rätt riktning. Självklart förespråkar vi liberala idéer, men de måste alltid utmanas och prövas mot andra tankegods.

Om du vill träffa oss har vi vanligtvis Pub-liberal på onsdagar kl 18.00. Plats kan variera
men vi utlyser informationen på vår Facebook sida.
Vill du verkligen grotta ner dig i liberalism har vi även en bokcirkel.

Besök oss på Facebook!

ORDFÖRANDE KARIN MÄKI-KALA