Mitt namn är Hannes Snabb och jag är ordförande för Liberalernas studentförbund Liberala Studenter och adjungerad i partistyrelsen.

Vilken är din vision för Liberala Studenter? 

Min vision är att Liberala Studenter ska vara ett modigt förbund som alltid står på individens sida. En bra utbildning, ren luft och egenmakt får aldrig vara en fråga om tur. Vi ska vara det självklara valet för dig som brinner för friheten. Tillsammans kan vi göra skillnad. 

Varför engagerade du dig politiskt?

Mitt engagemang grundar sig i en frustration mot orättvisa. Varje dag drabbas miljontals människor av klimatförändringar, konflikter och förtryck. Många av de drabbade saknar helt en egen röst för att göra sig hörd. Jag vill vara en röst för dem. Jag vill vara en röst för varje individ som kämpar för frihet. Därför var Liberala Studenter ett självklart val för mig. 

Vem är du? Berätta lite om dig själv.

Min bakgrund härstammar från Tornedalen även om jag vuxit upp i Bollnäs, där jag fortfarande bor. Efter flera år i det lokala bandylaget valde jag att uppfylla min dröm om att läsa på högskola och ta en lärarexamen. Idag undervisar jag på en kommunal grundskola samtidigt som jag leder Liberala Studenter framåt tillsammans med en fantastisk riksstyrelse.