Liberala studenter har idag den 6 juni haft ett extrainsatt ordförandemötet (vårt högsta beslutande organ mellan årsmötena) med anledning av partiledarvalet.

Liberala studenters ordförandemöte beslutade att nominera Birgitta Ohlsson till partiledare för Liberalerna.

Birgitta Ohlsson har en mångårig erfarenhet från politiken genom sitt engagemang inom Liberala ungdomsförbundet, Liberala studenter, Liberala kvinnor och Liberalerna. Hon har genom sitt engagemang inom Liberalerna och partiets sidoorganisationer samlat många erfarenheter och kunskaper. Som riksdagsledamot och minister har hon ansvarat för många tunga politiska områden och bland annat varit med och förhandlat EUs långtidsbudget. Hon har också varit pådrivande rörande att Sverige ska arbeta med och mot våldsbejakade extremism, något som inte fanns på kartan innan hon tog upp detta.

Birgitta har ett driv och ett engagemang som lockar andra att engagera sig och vilja vara med på resan. Hon har ett starkt stöd hos unga och inom grupper som inte hör till Liberalernas kärnväljare. Med Birgitta Ohlsson som partiledare kan Liberalerna tas till nya höjder och väljare som vi bara kunnat drömma om kan bli en verklighet.

I en tid där det inte alltid är lätt att vara liberal, och där vi kan se tydliga nationalistiska strömningar i Sverige och i världen, behövs det en partiledare för Liberalerna som står upp för de liberala värderingarna och som vågar stå emot även när det blåser hårt. I Birgitta Ohlsson ser vi en person som står upp för socialliberalismen och som inte räds när hon möter motstånd.

Birgitta Ohlsson är den förnyelse som Liberalerna behöver och tillsammans med henne kommer partiet kunna nå nya höjder.