Riksstyrelsen

Natalia_Rylander

Natalia Rylander, ordförande

Jag heter Natalia Rylander och är sedan årsmötet 2017 riksordförande för Liberala Studenter. Född i Sovjetunionen, uppvuxen i Ryssland, men har numera mitt hem i Sverige. Jag har studerat sociologi, socialt arbete och litteraturvetenskap och arbetar idag med bildnings- och demokratifrågor på Studieförbundet Vuxenskolan.

Jag har länge varit en del av den liberala rörelsen, för mig handlar det om att ge människor egen makt och att skapa ett hållbart samhälle. Ett samhälle med fria, starka individer, som har makt över sitt eget liv och känner framtidstro.
Funderar du på att engagera dig i Liberala Studenter eller vill du veta mer? Kontakta mig via Natalia.Rylander@liberalerna.se.

Ida

Ida Arnstedt, vice ordförande

Jag heter Ida och är vice ordförande för Liberala Studenter. Med en kandidat i sociologi och en i nationalekonomi kände jag mig i somras färdig med studierna och testar nu på arbetslivet. Men om jag känner mig själv rätt dröjer det nog inte allt för länge innan ni hittar mig i korridorerna på Stockholms universitet igen.

Innan jag hamnade i riksstyrelsen var jag ordförande för Liberala Studenter Stockholm. Mitt mål att sprida liberalismen på våra röda universitet och högskolor. Jag vill fortsätta kämpa för den enskilda studentens frihet. Friheten att kunna vara sig själv och friheten att kunna bli den man vill genom studier.

Du kan kontakta mig via Ida.Arnstedt@liberalerna.se

16473117_10208924929301959_2986845015222876425_n

Oscar Matti, styrelseledamot

Mitt namn är Oscar Matti och jag är ledamot i Liberala Studenters riksstyrelse. Jag gick med i Liberala Studenter för att påverka men också för att möta likasinnade och lära mig mer. Det har jag också gjort. Liberala Studenter kan vara en tankesmedja och ett forum för verkligt fri idédebatt. Samtidigt är det också en kraftfull liberal aktör som kanaliserar studenters politiska engagemang och förändrar samhället. På fritiden skriver jag ofta debattartiklar, spelar ganska nördiga strategispel, samt tävlar i styrkelyft.

Du kan kontakta mig via Oscar.Matti@hotmail.com

25507649_1930452636968102_7277834311680239221_n

Anton Johansson, styrelseledamot

Jag heter Anton Johansson och är ledamot i Liberala Studenters riksstyrelse. Utöver mitt engagemang i LS pluggar jag till statssvetare. Innan jag började plugga arbetade jag på Telia i sex år och fick där möjligheten att leda såväl försäljningsteam, enheter som projekt och samtidigt lära mig en hel del om ledarskap. Utöver att jag är programledare för HBTQ-podden Regnbågsliv är det all in med politiken som gäller just nu.

Jag valde att engagera mig i Liberala Studenter för att jag tror att det är individen och inte staten som bäst beslutar om sitt liv. Samtidigt kallar jag mig gärna socialliberal och ser det som en självklarhet att det bör finnas starka skyddsnät för den som behöver.

2018 väntar ett spännande valår, och jag är så taggad på att få kampanja tillsammans med våra medlemmar. Ett mål för mig är att trösklarna till engagemang ska bli lägre och att taket i diskussionerna högre. Jag minns när jag var på en semesterresa i USA 2012 och blev erbjuden att hjälpa till i Obamas kampanj under en dag. Efter en snabb kampanjgenomgång hängde jag med på dörrknackning i Sarasota, redo att möta väljare. Jag är säker på att det finns många möjligheter även för oss att göra det lättare att engagera sig. Har du ideér är du varmt välkommen att höra av dig!

Du kan kontakta mig via Anton.Johansson@liberalerna.se

25507995_1933779626635403_813953217181555098_n

Karl Vilén, styrelseledamot

Jag heter Karl Vilén och är ledamot i Liberala Studenters riksstyrelse. Från början är jag från Hallands inland men är numera boende i Mölndal. Jag flyttade dit strax efter att jag blev klar med mina studier och jobbar numera i Göteborg som programmerare.

Innan jag valde att engagera mig partipolitiskt var jag djupt engagerad i kommittéer och föreningar på min studerandesektion på Chalmers. Mottagningkommittén, studienämnden och sektionsstyrelsen bara för att nämna några. Numera läggs mycket energi och tid på engagemanget i Liberalerna, LUF och Liberala Studenter där jag framförallt driver frågor om hållbar utveckling. Nu ser jag fram emot att kunna driva de frågor som berör högskole- och unversitetsstudenter såsom akademisk frihet, hur vi når en utbildningskvalitet i världsklass och hur studenthälsan ska främjas.

Förutom att försöka sprida liberala idéer så händer det att jag sätter mig och drar ordvitsar på någon pub med vänner, tar mig ut på löprundor i skogen eller utforskar nya och gamla spel av alla slag.